Besöksstatistikens historia

Om några veckor får vi tillbaka historieproven. Hjälp. Jag är nervös. Det kunde gått bättre, med tanke på att jag ägnade fem minuter åt tänkarfrågorna. Det var inte meningen. Man får alltid alldeles för kort tid när man ska skriva prov. Eller "skrivning", som Perra säger. Försök du bara. Ett prov är ett prov, det kan inga tjusiga synonymer ändra på. Så det så. Men bara för att visa att jag faktiskt LYSSNAT och varit ENGAGERAD på historielektionerna:





1. Stenåldern. Stenåldern är den tidigaste delen av Forntiden, som i sin tur är en epok i vår tidsräkning. På Stenåldern bodde man i grottor och sprang omkring och jagade djur. Människorna påminde lite om sina släktingar aporna. På Stenåldern hade ingen hört talas om Hedvigg och Beata. Datorer var mycket sällsynta, och det gjorde knappast det hela lättare. Hedvigg och Beata fick skriva för sig själva, stackars dem.

2. Tvåan står för Antiken. I Grekland hittade man på Olympiska spel, och i Sverige började apmänniskorna öppna ögonen för Hedvigg-och-Beata-bloggen. Eliten från koskiten stod enade och såg statistiken skjuta i höjden, medans Romarriket delade upp sig i två delar. 

3. På trean ser ni Hedvigg och Beatas stormaktstid. Då var det de som regerade i cyberspace. Större än Blondinbella och gänget. Större än störst, tack vare Tribeccas massmejl. Sveriges stormaktstid var under 1600-talet. Det var ju kul för Sverige. Men det glömmer man nästan bort när man får veta detta!

4. Medeltiden. "Den mörka tiden". Hösten kom, någon bröt sig in på bloggen och förstörde, Beata gick i blogg-strejk, Hedviggs lillebror sabbade Hedviggs dator. Och så Digerdöden, Feodalsystemet och riddarnas korståg.

5. Jag har funderat, och kommit fram till att femman får stå för den 24 januari, 1993. Dagen då Hedvigg Isberg föddes. En mycket viktig historisk händelse vill jag lova...

Ser ni? Jag kan historia!

Puss Hedvigg 


Kommentarer
Postat av: tribecca

Om jag nu vore din historielärare skulle jag bli

gråtfärdig av lycka. Vilken insikt i de historiska djupen!! Måste bli en enkel match för Perra!!

2009-10-24 @ 20:33:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0